Hvad er det værste der kan ske?

Til foråret tager vi første skridt med det nye workshop-koncept, som forhåbentlig bliver en stor succes for både de unge yogier, deres venner og underviserne. Den første workshop handler om at tro på dig selv og du kan her læse lidt mere om, hvad du kan forvente på workshoppen, en lille historie fra det virkelig teenyoga-liv og klikke dig videre så du kan tilmelde dig workshoppen.

Tro på dig selv - det skader ikke

Skrevet af Kiri Weimann

Jeg husker tydeligt en vandretur jeg var på, da jeg var 13-14 år. Vi havde vandret hele dagen og det var den sommer, hvor jeg havde fået min første menstruation. Vi nåede til en sø, det var i Sverige og deroppe kan man bade i de store søer. Men jeg skulle BARE ikke ud at bade. De ældre drenge forsøgte at få mig med i vandet og kunne selvfølgelig ikke forstå, hvorfor jeg ikke ville med, for normalt ville jeg springe i vandet uden at tænke over det. Jeg kunne ikke sige hvorfor, men da de kom hen mod mig i flok og ville bære mig derud blev jeg ramt af enorme kræfter. Jeg kastede min tunge vandrestøvle efter en af dem og løb på bare tæer op i nåleskoven uden at mærke de mange grankogler jeg trådte på. Jeg har aldrig løbet så hurtigt før og de opgav at følge efter mig, selvom de alle var større og stærkere end jeg var.

Jeg troede på mig selv. Hvis jeg ikke havde troet på mig selv, var jeg havnet i vandet og måtte kæmpe med følgerne bagefter.....

Hvis du tror du kan, så kan du

Der findes uendelig mange situationer, hvor din succes afhænger af, om du tror du kan, eller om du tror du ikke kan. Det kan være du skal synge solo til sommerkoncerten, bestå en matematikprøve, cykle op ad en stejl bakke, forsvare din opgave foran hele klassen osv. osv. osv.

I workshoppen d. 13. april vil vi, efter en god opvarmning, lege lidt med nogle svære yogastillinger, der kræver at du tør tro på dig selv og kaste dig ud i det. Der vil være plads til at øve sig alene og i små grupper. Vi blander altid grupper på kryds og tværs, så du kan sagtens komme alene. Vi vil arbejde med teknikker til at visualisere, som du også kan bruge i andre situationer end på yogamåtten. F.eks. til eksamen eller før en kamp eller opvisning.

Ida, vores karmayogi, fortæller her om en oplevelse hun har haft til en af mine timer, hvor hun pludselig kunne noget hun ikke troede hun kunne.

"Engang da jeg var til yoga, skulle vi prøve at gå i bro. Jeg er ikke særlig smidig og det har jeg aldrig været, så da vi skulle starte, var jeg meget nervøs. Mange af de andre på mit yogahold gik i bro uden besvær, og det gjorde mig mere nervøs fordi jeg vidste i forvejen, at jeg ikke kunne. Jeg prøvede at slippe for at gå i bro, men det mislykkedes stort. 

Efter alle havde prøvet, var jeg den eneste der manglede. Jeg havde ikke prøvet at gå i bro i lang tid så jeg vidste ikke helt om jeg kunne. Med stor opbakning og god motivation, fik mit hold og min underviser mig overtalt til at prøve. Jeg var meget bange fordi alle kiggede på mig, siden alle var færdige. Med alle de gode ord, var det nu mit eget bidrag der skulle til. Jeg troede på mig selv. Jeg fik 100% støtte igennem alle steps i at gå i bro. Det var min egen tro på at jeg kunne, der gjorde det sidste stykke. 

Da mine hænder landede på jorden og jeg stod selv, blev jeg så glad, at jeg faktisk faldt ned, men pointen er, at noget tro på sine gemte evner, kan bringe en rigtig langt. Man overrasker sig selv, på mange punkter. Så bare prøv! Det skader ikke..."

Øvelse du kan prøve derhjemme

Hvis du ikke er helt overbevist om din tankes kraft, så prøv det her med dine venner eller familie derhjemme.

Vælg din stærkeste arm og stræk den frem foran dig. Din opgave er at holde armen strakt lige frem. Din ven lægger så sine hænder på dit håndled eller yderst på armen og trykker ned så meget han/hun kan. Imens skal du sige højt: "Jeg er svag og uduelig. Jeg er svag og uduelig. Jeg er svag og uduelig."

Tag nu din svageste arm frem og gør det samme. Denne gang skal du sige: "Jeg er stærk og selvsikker. Jeg er stærk og selvsikker. Jeg er stærk og selvsikker."

Hvilken arm havde du mest succes med?

Vi ses 13. april til workshoppen TRO PÅ DIG SELV

Jeg glæder mig meget til at guide dig ind til din tro på dig selv og de mægtige kræfter du har inde i dig. Det gælder især dig, der stadig sidder og er skeptisk og ikke rigtig tror på at det virker.

Du kan melde dig til lige her. Jo flere workshops du melder dig til, des billigere bliver hver enkelt. 

Workshoppen undervises af Kiri Weimann.

Leave a Reply