DHYANA – Meditation

Begynd at meditere i dag. Gratis meditation til dig..

Meditation er et utroligt simpelt redskab, som kan vise sig at være nøglen til ro og velvære og tro på dig selv.Man tror det næsten ikke, for meditation handler faktisk bare om at sidde stille. Det er ikke så let endda. Det kræver en masse træning at blive siddende selvom tankerne, der flyver rundt ikke er rare, og det kan være virkelig svært at lade være med at følge med tankerne for at se, hvad de bliver til. Faktum er, at vi tænker omkring 33000 tanker hver dag og ikke mindre end 80 % af dem er de samme der kommer igen. Så bare rolig, du skal nok tænke tanken igen senere.

Hvordan mediterer man?

  1. Det første du skal gøre inden du mediterer er, at slukke for alt, hvad der kunne forstyrre dig. Lås døren, hvis du kan og fortæl de andre i huset at du ikke vil forstyrres før du kommer ud igen.
  2. Når du har sørget for det kan du anrette dig et behageligt sted med puder der støtter dig, så du kan sidde ret op med rygsøjlen (det er mere ret op end du nok tror - medmindre du er balletdanser). Sid som en konge eller dronning. Sørg for at dine knæ er lavere end dine hofter. Det er vigtigt, for ellers kan du godt regne med at dine ben kommer til at sove.
  3. Sæt et ur. Start med 5 minutter, hvis det er let, så øg til 10 minutter næste gang. Du kan nok ikke starte med at sidde i 45 minutter. Så er du i hvert fald hard core!
  4. Nu sidder du godt og du kan ikke blive forstyrret. Læg dine hænder så armene og skuldrene kan slappe af. Træk evt. dine skuldre op og lad dem falde ned et par gange, så du er sikker på de slapper af. Tag et par dybe vejrtrækninger så langt ned i maven du kan og suk når du puster ud. Luk så øjnene og lad din vejrtrækning slappe af og blive helt naturlig.
  5. Din meditation kan være at lytte til din helt naturlige vejrtrækning og følge hver eneste åndedræts vej ind og ud af kroppen. Den er bare lidt svært at lægge ud med. Så du kan prøve den meditation du kan lytte til herunder. Den giver dig noget at fokusere på.

Igennem teenYOGAspace kan du arrangere private meditationer. Vi underviser gerne hjemme i din stue med din mor eller far, eller dine venner. Vi tilrettelægger meditationerne efter hvad DU har behov for og har f.eks. mediteret med sensitive unge og unge med angst-problematikker med stor succes!

Leave a Reply