Sund pizza – Say what?

posted in: Sunde tips | 0

Himmelsk sund pizza lavet af blomkål!

Tro det eller ej! Der findes en sund version af den dér ikke særligt sunde pizza nede fra hjørnet... Du kan spise den selvom du har gluten allergi og den er fyldt med næringsstoffer, der giver dig alt det du har brug for! Det lyder næsten som en joke, men det er sandt! Læs med her...

Lækker og sund pizza på 30 minutter

Den her fantastiske pizza kan laves på en halv time. Før du går i gang er det altid godt at vide, hvilke redskaber du skal sikre dig at have i køkkenet. Du skal bruge et fint rivejern, en stavblender + hakkemaskine eller en foodprocessor, en skål og en lille gryde + grydeske, bagepapir og bageplade - og så skulle du være kørende! Opskriften er inspireret af bogen Hjernegod Mad af Anette Harbach Olesen og er simpelthen for god til ikke at dele ud af!! 

Ingredienser til 1 pizza

Bunden

Et halvt økologisk blomkålshoved
2 økologiske æg
1 spiseske økologisk olivenolie
3 spiseskeer blendede økologiske mandler
1/2 spiseske fiberhusk (loppefrøskaller)*
3 spiseskeer revet økologisk parmesan
1 spiseske hakkede økologiske krydderurter eller 1 teske tørrede
(timian, oregano, basilikum eller lignende)
En lille smule uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

*Fiberhusk fås hos helsekostbutikker og kan også bruges i glutenfri boller, vegetardeller og lignende.

Topping

Tomatsauce:
1 dl mosede økologiske tomater eller hakkede økologiske tomater
1 spiseske økologisk olivenolie
Kryddersalt og peber
Friske eller tørrede økologiske krydderurter

3 økologiske champignon i tynde skiver
5 cm økologisk courgette i tynde skiver
10 cm økologisk rød peber i tynde strimler
Revet økologisk ost 45+ eller revet økologisk parmesan

Bunden først

Når man bruger blomkål som bund i sin pizza er man nødt til at gøre det hele lidt anderledes. Det er anstrengelserne værd når du begynder at kunne dufte den.. 

Start med at tænde ovnen på 250 grader. Tag bagepladen ud af ovnen med det samme, så den ikke bliver brændvarm. Blend eller hak mandlerne først, så de er klar. Arbejder du med stavblender og hakkemaskine, så hak blomkålen fint også. Kom nu alle ingredienserne op i en skål eller i din foodprocessor og blend det sammen. Det vil blive lidt ligesom en dej på et tidspunkt, men det behøver ikke hænge helt ligeså godt sammen som en dej. 

Læg bagepapir på bagepladen og fordel dejen på pladen med en ske indtil den er ca. 40 mm tyk alle steder. Bag bunden i ca. 10-15 minutter indtil den begynder at blive brun. Hold godt øje med ovnen, for det kan godt pludselig gå stærkt og så brænder den på. 

Mens bunden bager

En smart kok bruger ventetiden effektivt, så mens bunden bager kan du koge din tomatsauce sammen og smage den til, så den får lige den smag du gerne vil have. Hvis du er ekstra avanceret kan du selv finde på din tomatsauce og bruge løg og andre urter end dem vi foreslår her. Når tomatsaucen er klar kan du hakke dine champignoner, courgetter og peberfrugter, så de er klar til at blive lagt på pizzaen.

Forventningens glæde

Mens pizzaen bager færdig inde i ovnen og du selvfølgelig kigger til den hele tiden, så kan du lige nå at vaske op og dække bord, så du rigtig kan nyde din lækre pizza med god samvittighed. Pizzaen skal have ca. 5-10 minutter indtil osten er smeltet og brunet og den ser lækker ud. 

Rigtig god fornøjelse! Du vil elske den!

Leave a Reply