Når eleverne får ordet – Yoga som valgfag i skolen

posted in: Yogaundervisning | 0

Da Marie fik ordet…..

Vi var nysgerrige for at vide, hvad vores elever rent faktisk synes om at have yoga som valgfag i skolen. Herunder kan du læse om Maries oplevelser med faget og hvorfor hun valgte YOGA som valgfag i skolen i stedet for et af de mere faglige fag.

Vi vil gerne benytte lejligheden til at udtrykke vores taknemmelighed til Marie for de fine ord! Vi håber du hænger ved og finder måder at bruge yogaen - også udenfor klasseværelset….  

 

...efter en lang dag i skolen er det at dyrke yoga den perfekte måde at afstresse/afspænde, slappe helt af og give slip på alle ens bekymringer - samtidig med at man har det herre sjovt med sine venner og får sin krop ud i nogle vilde positioner man aldrig havde troet, man kunne komme i 🙂

"Jeg går i 9.klasse, og jeg fik efter sommerferien muligheden for at vælge Yoga som valgfag. Vores skole har nemlig samarbejdet med Ungdomskolen for at kunne oprette en masse “alternative” og anderledes valgfag med specialister, så det ikke kun var lærerne fra skolen, der skulle undervise - og det gav jo en fed mulighed for at prøve noget helt nyt og spændende til valgfag, frem for alt det man er vant til at have i skolen.

Hvorfor er yoga et fedt valgfag?

Sidste år havde jeg “udvidet samfundsfag” som valgfag, og det var meget interessant og lærerigt, men da timerne lå sent på dagen efter mange lange og hårde lektioner, lovede jeg mig selv, at jeg i år ville vælge noget mindre bogligt og med et mere fysisk indhold.

Derfor har yoga bare været det perfekte valgfag for mig! For efter en lang dag i skolen er det at dyrke yoga den perfekte måde at afstresse/afspænde, slappe helt af og give slip på alle ens bekymringer - samtidig med at man har det herre sjovt med sine venner og får sin krop ud i nogle vilde positioner man aldrig havde troet, man kunne komme i 🙂

Skal man være ekspert?

Jeg havde aldrig dyrket nogen form for yoga, før jeg fik det som valgfag, og det tror jeg heller ikke, nogen andre på holdet havde - men det har ikke fyldt noget i timerne! Fordi vi alle var begyndere, tog vi det især i starten stille og roligt med øvelserne og pressede os selv så langt som muligt, uden at gøre noget der var ubehageligt.

...det er også super rart bare at få en mulighed for efter en lang dag at ligge helt stille med sine egne tanker og lukke alt ude uden at skulle bekymre sig om andet end bare at slappe helt af og fokusere på sig selv.

Hvad laver man i timerne?

Ved hver yogatime, vælger vores lærer et nyt emne/tema for timen. Vi har blandt andet haft om taknemlighed, indre ro, masker og meget andet. Ved hver time varierer vores øvelser og positioner selvfølgelig, men nogle af de mest centrale øvelser i yoga som fx sol-hilsenen, har vi lavet en del gange. Vi laver alt fra meditation, balanceøvelser, mentale øvelser til fysisk yoga, par-øvelser, massage, små lege og øvelser hvor vi på holdet bliver blandet sammen på tværs af både klasser og årgange. Hver gang afslutter vi også med mindst et kvarters “afspænding”, hvor vi ligger helt stille på vores måtter med stof for øjnene og hører på lærerens stemme eller noget afslappende musik i femten hele minutter.

Det er så afslappende, at det en gang imellem kan være helt svært at holde sig vågen 😉 Men det er også super rart bare at få en mulighed for efter en lang dag at ligge helt stille med sine egne tanker og lukke alt ude uden at skulle bekymre sig om andet end bare at slappe helt af og fokusere på sig selv."

Alt i alt har jeg været glad for at have yoga som valgfag, og jeg har faktisk altid glædet mig til timerne - selvom man stadig var i skole. Derfor er yoga et fedt og spændende valgfag!

 

teenYOGAspace har også valgfag på specialskoler. Se denne korte video om værdien af yoga på skoleskemaet… 

Leave a Reply