Yoga pose: Adho Mukha Vrksasana (håndstand)

Adho Mukha Vrksasana (håndstand)

Håndstand kan være frygtindgydende, fordi vi vender op og ned på det hele og skal balancere på vores små bitte hænder. Men hvis vi ser lidt anderledes på det, så er fødderne altså ikke meget større end hænderne, så det burde være muligt at lære sin krop og sin hjerne at stole på at hænderne kan, hvis fødderne kan.

Det kræver selvsagt en masse træning at kunne holde en håndstand i fri luft. Så det er ikke der vi starter. Det kan også være utroligt svært at få fart nok på i starten til selv at hoppe op mod en væg. I yoga må du nemlig ikke kaste dine hænder ned mod underlaget for at få fart på. Det handler i høj grad om at få placeret hænderne solidt, så skulderen står rigtigt og du undgår at få skader i dine håndled og op gennem kroppen. Det er derfor vores klare anbefaling at du ikke prøver den her stilling alene derhjemme, men kommer til yoga og øver dig sammen med os andre. Vi kan se om du står lige, vi kan støtte dig, så du føler dig stærk og fri.

 

Håndstand op af væg

Stil dig i hundestræk med ca. 15 cm fra fingerspidserne til væggen. Tjek at dine fingre er godt spredte og at du har et lille hulrum i håndfladerne, selvom dine fingre og håndroden er solidt plantet på måtten. Læg mærke til, at den lille fold der kommer ved dit håndled flugter med væggen, så står dine hænder nemlig i den rette position. De skal rotere en smule udad.

Gå nu dine fødder halvvejs ind mod dine hænder. Kram dine arme ind mod hinanden og stræk det ene ben op mod loftet bag dig. Det skal være så strakt som muligt.

Begynd nu at svinge det strakte ben op mod loftet og mærk at det får fart på. Hold det strakt hele tiden. Måske kan du svinge så hurtigt at det andet ben løfter sig lidt. Det kan være du kan begynde at sætte lidt af med den nederste fod, men kun hvis du stadig kan holde det øverste ben strakt.

Det handler om processen, ikke resultatet.

 

Håndstand med støtte

Det er altid bedst at hjælpes ad. Derfor anbefaler vi dig at deltage i en workshop eller på et hold.

 

Leave a Reply