Det bedste år er det der kommer

posted in: Sunde tips, Yogafilosofi | 0

Giv slip på alt det tunge

“Godt Nytår” siger vi til hinanden kl 24 d. 31. december hvert eneste år. Vi ønsker for hinanden, at det nye år vil være fri for alle de besværligheder der var i det foregående og at alt det vi går og ønsker os og håber på vil finde vej til os i det år der kommer. Men meget få sætter sig faktisk ned og ser på året der gik og giver slip på de ting, mennesker og følelser der gjorde året tungt.

Vi er nødt til at gøre plads til det vi ønsker for os selv, hvis vi virkelig mener at vi ønsker os det. Vi har ikke uendeligt meget plads i vores indre kamre og skabe og skuffer indeni. Nogen tror de har, men det er tit dem, der føler sig stressede og udbrændte og trætte hele tiden.. Du kan se det som at vi alle bærer rundt på en rygsæk. I den rygsæk bærer vi på alle dem vi elsker (de er ikke så tunge, som regel), vi bærer på vores følelser, som både kan være tunge og lette, og så bærer vi rundt på de tilknytninger vi har. F.eks. Kan du føle dig knyttet til en ting du har derhjemme fordi den får dig til at føle noget eller huske på noget. Det kan også være at du bærer rundt på en tanke om noget en tilfældig person har sagt til dig, som sårede dig, og som du ikke kan slippe. På den måde kan vores rygsæk blive utroligt tung og så er der altså ikke noget at sige til at man bliver træt...

Der var engang en der fortalte mig en historie, som virkelig fik mig til at tænke.. En ung mand er inviteret til fest. Han glæder sig og tager sit pæneste tøj på, sætter sin yndlingssang på og danser rundt på sit værelse. Han bliver hentet af sin bedste ven og de sludre og hygger sig hele vejen hen til festen. Lige da de træder ind af døren kommer han til at træde på en mands hvide sko. Han kender ikke manden. Manden bliver stiktosset og råber af ham om han er idiot og en masse grimme ting. I løbet af aftenen møder den unge mand en masse skønne og søde mennesker, men han husker hele tiden på ham med de hvide sko og da hans venner næste dag spørger til festen, er det manden med de hvide sko han fortæller om.

Historien fik mig til at tænke, fordi jeg selv er god til at gøre netop dét. At glemme alle de skønne ting fordi én ukendt person eller én lille detalje gør mig ked af det eller vred eller irriteret. Som sagt har vi ikke uendelig plads indeni, så hvis vi giver plads til den slags ting, vil der ikke være plads til alle de ting, der tænder lys i vores øjne og får os til at stråle.

Derfor er mit ønske for dig denne nytårsaften, at du sætter dig ned, lukker dine øjne og gennemgår dit år inde i hovedet. Notér dig alle de mennesker og detaljer som du stadig holder fast i, men som står i vejen for dit lys. Skriv dem gerne ned lige bagefter, når du åbner øjnene. Tag så dit papir, et ildfast fad eller noget i den stil og et stearinlys. Spørg lige dine forældre om lov, så de ikke tror der er ildebrand. Tænd så ild til papiret og lad tingene brænde op sammen med papiret. Luk øjnene igen og se for dig alt det du vil gøre plads til. Alle de følelser og mennesker og ting som lyser dig op og gør dig glad. Skriv dem ned i en notesbog bagefter og læs siden hver eneste morgen hele året.

Det her betyder selvfølgelig ikke at negative følelser ikke må være der. Det er de hos os allesammen, men det kan være rigtig slemt hvis vi går og holder fast i dem hele livet. De må besøge os, men ikke bosætte sig. Husk også på at vi kan ikke holde på de positive følelser heller. De må også gerne besøge os, men de tager også afsted igen ligesom de andre. Det vi kan gøre er at invitere dem. Jo oftere vi inviterer dem ind, des oftere vil de besøge os.

Jeg håber du får et rigtig godt nytår! I 2019 har vi et nyt koncept på vej. Så hold dig til og læs dine mails. Måske er det lige det du har ventet på!

Glade yogahilsner fra Kiri og resten af karmayogierne Esther, Ida og Iluuna.

Leave a Reply