Åndedrættet er din bedste cleanser

posted in: Sunde tips | 0

Din vejrtrækning er din bedste cleanser. Glem rensecreme og bumsestifter. Hvis du trækker vejret dybt kan du rense det hele ud gennem luften. Fedt hva? Også noget billigere... Læse Idas tre yndlingsåndedrætsøvelser herunder.  

Vejrtrækningsøvelser

Af Ida Hother Le Fevre

NADI SHODANA - vekselåndedrættet

Sid i en behagelig stilling med ryggen strakt og skuldrene sænket.
Lad højre langfinger hvile på et punkt mellem øjenbrynene, så højre ringfinger kan lukke venstre næsebor og højre tommelfinger kan lukke højre næsebor.
Træk vejret dybt ind og ud et par gange. Luk så venstre næsebor og træk vejret ind gennem højre næsebor, åben venstre og luk højre, og træk vejret ud gennem venstre næsebor og så ind igen gennem venstre og ud gennem højre. Gentag mindst otte gange.

 

OBSERVÈR DIN VEJRTRÆKNING

Start med at sætte dig behageligt til rette og placér din ene hånd på brystet og den anden hånd på maven. Sid et øjeblik og læg mærke til din vejrtrækning. Hvor mærker du det mest? Hvordan er rytmen? Hvor lange er dine åndedrag? Sid et øjeblik og observér dine åndedrag. Træk vejret ind og ud igennem næsen.

 

DET YOGISKE ÅNDEDRÆT

Dette åndedræt lærer dig at bruge al pladsen i dine lunger. Det gør vi sjældent. De fleste bruger normalt kun 20 procent.....!
Tæl til 4, mens du ånder ind, helt ind; hold vejret, mens du tæller til 4; ånd ud på 4 og hold vejret på 4. Gentag ca 3 gange eller så mange gange du har lyst / brug for.

Leave a Reply