Karma – bliver du til en tissemyre, mon?

posted in: Ambassadører, Information | 0

Når vi hører ordet karma, så har alle nok en eller anden idé om, at det handler om at opføre sig pænt... Men hvad betyder det egentlig, når man kæder det sammen med yoga og hvordan kan vi lære en masse af loven om karma i hverdagen?

Karma - bliver jeg til en tissemyre, mon?

Karma, tænker du... Er det ikke sådan noget med at man kan få dårlig karma og blive til en tissemyre i sit næste liv?

Ifølge Eknath Easwaran betyder karma faktisk bare “noget der er gjort” eller “en handling”. Loven om karma siger, at alle handlinger har konsekvenser. At enhver ting der sker, sker pga. tidligere karma og at det der sker nu derfor har konsekvenser for senere karma (handlinger). Det kan vi jo tænke lidt over.....

Det kunne måske godt betyde, at hvis vi går og tisser på folk hele det liv vi har nu, så ender vi med at blive en tissemyre...

MEN!

Den måde jeg ser karma på er egentlig bare at gøre mit bedste. At gøre mit bedste for andre og for mig selv. Da jeg startede på min yogauddannelse havde jeg stadig mange følger efter en slem hjernerystelse, så når vi havde pause var jeg ikke den første til at rydde op i køkkenet eller folde tæpper pænt sammen. Der var det bedste jeg kunne gøre at hvile mig, spise, lukke øjnene. Men de dage, hvor jeg alligevel havde lidt overskud, der gjorde jeg mit bedste for at hjælpe, hvor jeg kunne.

Det er jo heller ikke sådan, at hvis man gør noget godt for en person, at det nødvendigvis er den ene person, der giver tilbage... Det kan være du føler, at du konstant gør gode ting for andre, men at alle andre tisser på dig. Jamen, så kan det være du sparer op i din karmakasse, eller at du reelt har været en tissemyre i dit tidligere liv (en meget velopdragen en).

Mange vælger at bruge ordet karmayoga som noget man gør uden at forvente at få noget retur. Når man uddanner sig til yogalærer skal man f.eks. også udføre karmayoga i form af gratis undervisning. Det er både godt for dem man underviser og for den der uddanner sig, for man får øvet sig inden man står foran en masse mennesker, der har betalt for at blive undervist. Mange yogastudier har også karmayogier. Det er folk der hjælper til i studiet uden at få løn, men som så har fri adgang til yogaklasser. Om det er helt uden at forvente noget igen kan diskuteres. Men nu har du da en idé om, hvad der menes, når du hører det rundt omkring.

Vores ambassadører er karmayogier

I teenYOGAspace har vi lige nu 4 ambassadører, som du kan se nedenunder, og i virkeligheden kunne vi vælge at kalde dem karmayogier. De giver deres tid og kreativitet til jer, for at I kan blive inspirerede og lære mere om yoga gennem vores nyhedsbrev og sociale medier.

Det er sådan, at man næsten ikke kan gøre noget her i livet uden at lære noget af det. Der er selvfølgelig ting man lærer mere af end andre, men man skal virkelig isolere sig og tage skyklapper på, hvis man ikke lærer noget hver dag. I dag har jeg f.eks. lært, hvordan jeg kan undgå madspild ved at lave en totalt lækker tærte med mine rester. Jeg har også lært at min datter faktisk ikke vågner, hvis jeg går ind i en legetøjskasse med et kæmpe brag inde i stuen, som jeg ellers troede hun ville. Så kan man jo være kritisk og snobbet og kun ville lære store ting, men det er ikke det vi bliver klogere af, faktisk. Det er de små ting.

Som ambassadør lærer man hver gang man har skrevet noget, sendt noget ud osv. Man lærer måske også ved at tale med de andre og få stærkere bånd til nogen man ellers ikke ville have kendt. Ida, der er ambassadør har skrevet lidt om, hvordan hun har oplevet det at være ambassadør.

Det at være ambassadør, har været en af de sjoveste beslutninger i mit liv.

Alle de idéer der bare hopper ind i ens hoved, når man tænker på at skulle sprede budskabet om yoga, og den varmende fornemmelse man får, når man har muligeden for at hjælpe nogen, som har det svært. Der er så mange ting man kan sætte sig for at lave.

Man kan inspirere folk til få en bedre vane, blive sundere, være bedre ved sig selv (både mentalt og fysisk).

Det er også et fantastisk samarbejde alle os ambassadører har. Hvis vi har brug for hjælp til noget eller har svært ved det, respektere vi det og hjælper.

Det er også et vidunderligt sted at være kreativ, og hvis man har en idé, er der intet det skal stoppe en for at fuldføre den, og der er masser af hjælp at få, hvis man vil have det.” - Ida (karmayogi - ambassadør)

Lykkeforskning siger faktisk også, at vi bliver lykkeligere, hvis vi gør noget for andre uden at forvente noget til gengæld... Hvem vil ikke være lykkelig(ere)?

Vi leder efter ildsjæle

Er du blevet bidt af en gal karmayogi efter at have læst det her eller læst vores interviews med de søde ambassadører? Jeg kan love dig for, at det er et skønt team at være en del af og der kommer flere sjove og spændende projekter at være med til efter nytår...

Så hvis du tænker, ja! Det er mig, så kan du skrive en mail til os og fortælle, hvad du tænker du gerne vil lave og hvorfor. Vi glæder os til at høre mere om dig og om, hvad du synes er spændende!

Leave a Reply