Få det bedste ud af foråret

posted in: Sunde tips | 0

Skrevet af Esther Drachmann Lopdrup og Iluuna Yakaboylu

Jaaaa – nu er det blevet forår!

Vinteren er endelig slut og lyset og blomsterne kommer igen.

Det skal selvfølgelig nydes i allerhøjeste grad, mens vi kan. Derfor er det bare om at komme udenfor i det gode vejr. Her kan du læse hvorfor naturen er så god for dig, en masse inspiration til, hvad man kan lave i naturen, og hvor de bedste grønne områder i København er.

Naturens mange fordele

Man kan få mange gode ting ud af, at være ude i naturen. Faktisk er det blevet videnskabeligt bevist, at naturen kan hjælpe dig med mange ting – specielt dit helbred. Naturen kan blandt andet være med til at mindske stress, angst og depression. Udover det kan det også være med til at forebygge mange sygdomme, som fx hjerte-kar-sygdomme og astma.

Kender du det, hvor man er helt vinterdeprimeret efter de lange kolde vintermåneder? Hvis svaret er ja, så kan vi også stærkt anbefale, at komme ud i solen og få en masse D-vitamin. For når du er ude, får du meget D-vitamin fra solen, og det kan hjælpe med at løfte humøret og fjerne trætheden. Som teenager er det ganske normalt at være træt i hverdagen, så det kan være en kærkommen hjælp, at få noget energi, ved at komme udenfor. Og så er det også gratis. Du kan fx tage en ven med eller et familiemedlem og gøre det til noget rigtig hyggeligt.

Mindfulness i naturen kan få dig til at slappe af

Men hvis du gerne vil have, at naturen skal ”helbrede” dig og få dig til at have det bedre, er du også nødt til at gøre noget ved det. Det kræver nemlig også, at man er i kontakt med ens omgivelser, for at det skal have en bedre virkning. Dette kan mindfulness faktisk hjælpe meget med. Du kan prøve at sætte dig på en bænk og koncentrere dig om lydene, lægge mærke til bladene omkring dig, vinden og duftene osv. Du kan også gå og mærke jorden eller græsset med dine fødder eller koncentrere dig om himlens farve. Disse former for naturmeditationer gør, at du får bedre kontakt til dine sansninger og at du får mærket kroppen. Ved at gøre dette aktiverer man også det der hedder det parasympatiske nervesystem, som er det der får dig til at slappe af.

Tag din hobby med ud i naturen

Har du en hobby du ikke har dyrket i lang tid eller noget du gerne vil gøre alene, men som du bare ikke har fået gjort? Her kan du også bruge den tid du hat sat af, til at være i naturen og samtidig få lavet noget. Det kan fx være, at du godt kan lide at tegne, fordybe sig i en bog eller lytte til noget musik du elsker. Det kan du med god samvittighed, gøre i mens du er i naturen.

Hvis du bor i byen og ikke helt ved hvor du skal gå hen, for at være omgivet i noget natur, har vi givet alle ambassadørenes bedste bud på vores yndlingsnatursteder i København.

Iluuna – ”Mit yndlingsnaturområde er langelinje ved Østerbro. Der hvor de smukke kirsebærtræer er, hvor græsset er helt grønt og hvor man kan se ud til vandet.  Jeg synes det er helt magisk og her kan jeg slappe helt af.”

Esther – ”Mit yndlingssted er kongens have. Det ligger meget centralt og er i gåafstand til steder som strøget og Amagertorv. Der er ofte mange mennesker, men det synes jeg ikke gør så meget, og jeg kan godt lide at tage derhen med venner, især efter en tur på strøget.”

Sarah – "Mit yndlingsnaturområde i København må være Frederiksberg Have. Botanisk Have er også et skønt sted."

Ida – "Et sted som betyder noget særligt for mig er Slotsparken som ligger i Bagsværd. Det er en gammel slotsruin som har udsigt til Bagsværd Sø. Det er omringet af natur og åer som man kan hygge sig med at gå igennem ved skoven."

Liva – "Et af mine yndlingssteder er havnen nede ved Nordhavn. nede ved vandet. Jeg synes det er så skønt og afslappende i solen."

Leave a Reply