Den lækreste banankage EVER!

posted in: Opskrifter | 0

Den lækreste banankage EVER!

....og så er den 100 procent vegansk! 

Vi har pænt lånt opskriften af Månebarnet, der laver de skønneste veganske opskrifter, så flere og flere mennesker opdager, at vi sagtens kan leve godt, blive mætte og nyde alle livets glæder (såsom banankage) uden at bruge æg, mælk og andre ting, der tilhører dyrene. 

Den her kage er BEYOND lækker! Da vi lavede den brugte vi en rugbrødsform og det blev den ikke mindre lækker af. Det kan også anbefales at drysse kagen med kanelsukker inden den bliver sat i ovnen, så får den en sprød kanelskorpe, hvis man er til sådan noget... 

Du kan også gøre den spelt-agtig uden den bliver mindre lækker af det, og bare bruge fintmalet speltmel i stedet for hvedemel. Mulighederne er mange!

 

Ingredienser

 • 200 g. hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. natron
 • 1 dl. smagsneutral olie
 • 3 modne moste bananer (250 g.)
 • 100 g. brun farin
 • 130 g. rørsukker
 • 2 strøgne tsk. havsalt
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • 1 spsk. citron eller eddike
 • 50 g. hakket mørk chokolade
 • 100 g. hakkede nødder

.

Fremgangsmåde

Bland først de tørre ingredienser (mel, sukker, hævemidler, salt og krydderier) i en skål. Tilsæt derefter olie, syre (citron eller eddike) samt de moste bananer. Rør dejen sammen med en elpisker eller blot med et piskeris. Til sidst tilsættes de hakkede nødder (f.eks hassel eller valnødder) samt den mørke chokolade. Studser du over at der ikke skal væske i udover banan og olie? Bare rolig, den er god nok.

Kagen bages i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) i 45 min ved 160 grader på varmluftsovn.

Leave a Reply